23948sdkhjf

3 miljoner till fler korta industrikurser

Coronakrisen har slagit hårt mot svenska företag och att ha förmågan att ställa om kan vara avgörande för att hantera de negativa effekterna. För att hjälpa till med detta erbjuder nu Högskolan Väst fler korta kurser riktade till tillverkningsindustrin.

– Utvecklingsbehoven hos företagen skiljer sig inte alltför mycket från de behov som blivit tydliga de senaste åren när det gäller digitalisering, nya tillverkningsmetoder, elektrifiering, automation, artificiell intelligens samt agil verksamhetsutveckling. Skillnaden ligger i att Coronakrisen medfört att den kompetensutveckling som tidigare legat i fleråriga planer nu måste genomföras omgående, säger Kristina Eriksson, projektledare på Högskolan Väst.

Läs också: Volkswagen tar in hyrpersonal

Målet med projekt ProdKomp, som nu fått stöd av KK-stiftelsen med 3 miljoner kronor, är att bidra till det kompetenslyft som behövs inom produktionsteknik i tillverkande industri, både regionalt och nationellt, för att snabbt motverka effekter av Coronakrisen. Långsiktigt ska det stärka Sveriges konkurrenskraft i spåren av pandemin.

Projektet är riktat till företag och yrkesverksamma inom tillverkningsindustrin i Västsverige, där det är stora effekter av Coronakrisen. Kurserna riktar sig huvudsakligen till utvecklingsingenjörer och specialister inom produktionsteknik med behov av riktade kompetensutvecklingsinsatser på avancerad nivå.

ProdKomp kommer att leverera kurser inom området produktionsteknik och inom vissa områden är kursstart redan i september.

– Att vi redan nu pekat ut höstens utbud baseras på att våra samverkande branschorganisationer och företagsnätverk har lyft att det finns ett stort behov nu, inte minst för korttidspermitterade, säger Ingrid Elison, biträdande projektledare på Högskolan Väst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078