23948sdkhjf

OnRobot lanserar intelligent skruvmejsel

Den nya OnRobot-skruvmejseln kan användas och omplaceras för olika applikationer och har inbyggda smarta funktioner, bland annat en exakt vridmomentsfunktion och inbäddad axelstyrning som ska förenkla programmeringen.

OnRobot, tillverkare av verktyg för samarbetande applikationer, presenterar nu lanseringen av sin smarta skruvmejsel som ska göra att tillverkare kan automatisera ett brett spektrum av monteringsprocesser. Detta ska ge välkommen avlastning för tillverkare som är angelägna om att automatisera repetitiva, oergonomiska och ofta manuella skruvprocesser med ojämnt resultat.

Läs också: ABB-robotar snabbar upp coronatesterna

Med exakt vridmomentkontroll och inbyggd axel ska OnRobot-skruvmejseln automatiskt beräkna hastigheten och kraften som krävs för en jämn och noggrann skruvdragning. Skruvmejseln kan dessutom upptäcka felaktig skruvlängd, vilket kan bidra till att förbättra den övergripande kvaliteten och minska spill.

Skruvmejseln kan hantera ett brett spektrum av skruvstorlekar som längder från M1.6 till M6, och upp till 50 mm. Med en programmering som ska vara snabb och enkel, samt bitssystem som ska vara lätt utbytbara, kan skruvmejseln snabbt ställas in på en annan skruvstorlek, längd eller produktlinje på bara några minuter, vilket minimerar maskinens stilleståndstid.

– Det här är en av våra mest avancerade produkter hittills. Vi har utvecklat ett automatiserat skruvverktyg som förenklar en mycket komplicerad process för våra användare, vilket gör det kostnadseffektivt och enkelt för tillverkarna att se snabba resultat i form av förbättrad drifttid och produktion samt jämn och hög kvalitet, säger Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot.

Skruvmejseln innehåller följande funktioner:

  • Inbyggd axel för precision och enkel programmering

  • Exakt vridmomentreglering från 0,15 Nm till 5 Nm

  • Skruvstorlekar från M1.6 till M6 och längder på upp till 50 mm

  • Skruvmatare finns

  • ESD-säkra för elektronikmontering

  • Montering via OnRobot Quick Changer

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.282