23948sdkhjf

Ny vd och koncernchef för Fortum

Fortums styrelse har utnämnt Markus Rauramo till vd och koncernchef för Fortum.

Läs också: Här är Atlas Copcos nya ekonomichef

Markus Rauramo, som varit anställd inom Fortum-koncernen i åtta år, arbetar för närvarande som koncernens ekonomichef. Under sin tid inom Fortum har han bland annat ansvarat för City Solutions-divisionen, som han framgångsrikt expanderade från existerande fjärrvärmeverksamhet till att även omfatta verksamhet inom återvinning och avfallshantering.

År 2013, då han verkade som ekonomichef, blev Markus även utsedd till tillförordnad koncernchef.

Tidigare har Markus arbetat på Stora Enso där han hade flera internationella positioner.

– Styrelsen genomförde en fullständig, internationell rekryteringsprocess för den nya koncernchefen. Vi hade många utmärkta kandidater men Markus Rauramo var den klart bästa kandidaten när det gäller erfarenhet, kompetens och karaktär, säger Matti Lievonen, styrelseordförande för Fortum.

I sin roll som vd och koncernchef kommer Markus arbeta med att utveckla och förverkliga en gemensam strategi för Fortum och Uniper, med målsättningen att uppnå en ledande position i den pågående förvandlingen inom Europas energisektor.

Jag är entusiastisk och stolt över att ta över ansvaret att leda bolaget framåt i det kritiska skede vi nu befinner oss i. Framöver kommer vi att ha en mycket mer fokuserad affärsportfölj och vara mera selektiva gällande strategiska tillväxtsinvesteringar, samtidigt som vi fortsatt säkerställer koncernens finansiella styrka. säger Markus Rauramo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093