23948sdkhjf

Volvo får pris för minskat avfall

Volvo i Nordamerika fick nyligen priset Better Plants Better Practise av USA:s energidepartement. Priset går till Volvo för arbetet med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar.

Priset delas ut för innovativa och branschledande prestationer när det gäller att implementera och främja praxis, principer och rutiner för energihantering, och Volvokoncernen valdes ut som prismottagare bland ett rekordantal sökande.

Volvo i Nordamerika genomförde flera initiativ vid sina anläggningar för att ta företaget mot deponifri status. För närvarande är fyra amerikanska fabriker certifierade som deponifria; New River Valley, Lehigh Valley Operations, Middletown Reman Manufacturing, och Volvo Construction Equipment i Pennsylvania.

– Att minska och eliminera avfall är avgörande för att skydda vår viktigaste resurs – miljön, och vi hoppas kunna fortsätta att gå mot deponfrihet på alla Volvos nordamerikanska anläggningar, säger Rick Robinson, Volvos chef för Hälsa, säkerhet och miljö i Nordamerika.

Volvokoncernen i Nordamerika började arbeta för deponifri status på sina anläggningar genom att genomföra flera studier för att identifiera reduktionsmöjligheter och utvecklade anläggningarna för att underlätta avfallsminskning, återanvändning och återvinning.

Volvokoncernen jämförde sig också mot andra företag i tillverkningsindustrin för att bestämma bästa praxis, och för att skapa en definition för deponifrihet skapade de Driftsavfallsdirektivet. Direktivet innehåller även en process som anläggningar kan använda för att uppnå Volvos certifiering som deponingsfria.

Volvokoncernen deltar dessutom i Better Buildings Better Plants-utmaning, som innebär att företagen förbinder sig till att minska energiförbrukningen med 25 procent på tio år. Volvokoncernen har förbättrat sin prestanda med mer än 50 procent sedan de först kom med i utmaningen 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156