23948sdkhjf

Toyota återkallar 752 000 bilar

Nästan 20 000 bilar återkallas av Toyota eftersom det finns risk att bilarna inte aktiverar det varningssystem som ska uppmana föraren om att något är fel. 

Det berättar SVT som talat med Erik Gustafsson, pressansvarig på Toyota Sverige.

Läs också: Ford får ny vd

19 808 bilar i Sverige och globalt 752 000 bilar tillverkade mellan mars 2013 och februari 2020 av modellerna Prius och Auris hybrid.

– I värsta fall kan det leda till att bilen slutar driva, att den stannar, säger Erik Gustafsson till SVT och fortsätter:

– Det finns en serviceåterkallelse. Det är inget fel på dem, man har upptäckt att det finns en risk att bilen inte aktiverar ett ”felsäkert läge”. Om bilen märker att något är fel så ska den aktivera felsäkert läge för att uppmärksamma föraren på att man bör köra till verkstaden eller köra av vägen. Nu finns det risk att bilen inte sätter igång det.

Vad bör de berörda bilägarna göra?

– De får ett brev där man uppmanas kontakta sin Toyotaverkstad och boka in en uppdatering för att åtgärda ett eventuellt fel. Det här innebär inte att det är större risk att det uppstår fel, men för säkerhetsskull ska man göra det, säger Erik Gustafsson till SVT och meddelar att Toyota står för servicekostnaden för de berörda bilarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094