23948sdkhjf

Volvo återkallar 2,2 miljoner bilar

Det är den största återkallelse som Volvo Cars någonsin gjort berättar Sveriges radio som varit i kontakt med Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström. I Sverige återkallas över 400 000 bilar.

Vad är det då som är fel på bilarna?

Läs också: Vd-byte nära för Volvo Cars – här är heta kandidater

– Framstolarnas bälten är förankrade i bilen via den här stålvajern, som problemet handlar om. Vi har sett att den här vajern under särskilda förutsättningar kan utsättas för slitage vilket gör att ett problem kan uppkomma. Det är ett mycket sällsynt problem, säger Stefan Elfström till Ekot.

En stålvajer alltså. Men på vilka bilmodeller då?

– Det här gäller en återkallelse som omfattar bilar från en tidigare generation Volvo-modeller. Vi har inga rapporter om olyckor eller personskador. Det här är en förebyggande åtgärd för att undvika framtida problem.

Enligt Ekot har de berörda bilarna tillverkats från 2006 till 2019 och är tidigare generation av Volvo S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 och S80L.

Läs också: Volvo Cars slutgiltiga besked – 650 sägs upp

Berörda bilägare kommer att få ett brev med information. Det kommer inte att kosta något för kunden att åtgärda problemet.

– Vi skickar ut ett brev till alla berörda kunder och informerar om felet som kan finnas i bilen. Vi berättar också vad man själv kan göra för att undersöka bilen och att man ska kontakta verkstaden för att boka en tid och få bilen åtgärdad. Vi koncentrerar oss på att åtgärda bilarna så snart det går och att hålla kunderna skadeslösa. Det är kostnadsfritt för kunden.

Finns det någon risk att köra sin bil under tiden man väntar?

– Med den information och den instruktion vi ger kunderna så säger vi att man kan fortsätta att använda bilen fram tills åtgärden, säger Stefan Elfström till Ekot.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094