23948sdkhjf

Intervjuserie inför Underhållsdagarna - del 7

När underhållsbranschen välkomnas till Underhållsdagarna – från teori till praktik är han en av talarna. Arrangörer är vår systersajt U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

Hallå där Henning Ekström, företagsspecialist av underhåll på BillerudKorsnäs. Du är en av talarna på Underhållsdagarna.

Ditt föredrag ska handla om Effekter av ett gemensamt förebyggande underhåll.

Vad har fått dig att brinna så för detta ämne?

- Förebyggande och planerat underhåll är en av grundpelarna för att säkerställa en hög driftsäkerhet. I en företagsövergripande underhållsaudit framkom att det fanns ett gemensamt behov av att förstärka vårt förebyggande underhåll. Genom att på komponentnivå bedöma felutveckling kunde en gemensam strategi för underhållsåtgärder tas fram för ett typobjekt - pump, motor, växellåda et cetera. För dessa objekt skapades sedan underhållsinstruktioner som ligger till grund för vårt FU-program. Genom att genomföra detta tillsammans inom koncernen har vi kunnat utnyttja vår samlade erfarenhet, delat på arbetet och likställt våra åtgärder. Nu är vi i begrepp att revidera våra rondprogram.

Vilket budskap vill du att åhörarna ska komma ihåg efter att ha hört ditt föredrag?

- Genom att identifiera anläggningens typobjekt kan man säkerställa en underhållsplan. Med det som bas kan sedan ett FU-program för en stor komplex anläggning upprättas. Utmaningar, erfarenheter och resultat från ett koncerngemensamt arbete kommer också lyftas fram där fem pappersbruk har enats om ett gemensamt arbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062