23948sdkhjf

Saab får stororder på 930 miljoner

Saab har fått en beställning på ammunition till Carl-Gustaf-systemet och AT4-system av den amerikanska armén. Ordervärdet är cirka 930 miljoner kronor och leveranser kommer ske under 2021. Tillverkningen sker i Karlskoga.

Läs också: Saab beställer AR-lösning från svenskt bolag

Beställningen är lagt inom ett ramavtal som tecknades 2019, som låter den amerikanska kunden under en femårsperiod lägga beställningar på Carl-Gustaf-ammunition och AT4-system till ett värde av 4,2 miljarder kronor.

Leveranserna i denna beställning kommer användas av den amerikanska armén, marinen och Special Forces Command.

– Den här beställningen stärker vår relation till den amerikanska försvarsmakten som har använt våra markstridsystem under flera årtionden. Vi ser denna beställning som ett bevis på att de värdesätter flexibiliteten och effektiviteten i våra system, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Både Saabs AT4 och Carl-Gustaf har använts länge av den amerikanska försvarsmakten. Sedan 1987 har Saab levererat fler än 600 000 AT4 till de amerikanska styrkorna, både direkt och under licens. Carl-Gustaf-systemet har varit ett så kallat ”Program of Record” i USA sedan 2013, och 2018 meddelades att den amerikanska armén ska förvärva den senaste versionen av systemet – Carl-Gustaf M4.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078