23948sdkhjf

Alfa Laval tar nästa steg mot Industry 4.0

Alfa Laval kommer att använda en digital tvilling-teknologi när bolaget expanderar sin produktionskapacitet för separatorer i Sverige. Teknologin ska förenkla produktionsutveckling och avservärt minska tiden för upprampning av produktionen.

Alfa Laval kommer att utöka och automatisera produktionskapaciteten i sin anläggning i Eskilstuna, Sverige. För att underlätta utvecklingen av verksamheten kommer företaget att använda Real Digital Twin-teknologi, RDT, från AFRY.

Läs också: 155 miljoner till Alfa Laval

Tekniken som är baserad på Siemens mjukvara producerar en digital tvilling av tillverkningsprocessen och dess maskiner, och möjliggör simulering och funktionell testning av processlinjerna innan den faktiska produktionsexpansionen genomförs. Fördelarna ska bli förkortad tid för installation och upprampning samt en optimerad produktion.

– Genom att använda avancerad tvillingteknik kan vi påskynda vårt arbete mot en mer digital och automatiserad produktion vilket är i linje med vår Industry 4.0-strategi, säger Mikael Tydén, chef för Operations Divisionen.

Förutom att underlätta kapacitetsutökning kommer RDT-tekniken att användas för att simulera och verifiera produktionsförändringar och optimeringar. Detta ska göra verksamhetsutvecklingen både säkrare och mer kostnadseffektiv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141