23948sdkhjf

Han blir Trelleborgs nya ekonomichef

Fredrik Nilsson har utsetts till ny ekonomi- och finansdirektör i Trelleborgkoncernen, med tillträde under första kvartalet 2021.

Läs också: Ny vd för VBN Components

Fredrik Nilsson, född 1977, kommer närmast från tjänsten som finansdirektör på AAK där han arbetat i snart 14 år, varav de senaste sju åren som finansdirektör. Innan tiden på AAK verkade Fredrik inom Sandvik i drygt sex år.

– Vi är glada över rekryteringen av Fredrik. Hans breda erfarenhet av en global finansfunktion från relevanta branscher tillsammans med ett starkt affärsfokus, gör Fredrik till ett utmärkt tillskott till Trelleborg, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef i Trelleborg.

Fredrik efterträder Ulf Berghult som beslutat lämna sin tjänst för arbete utanför koncernen. Fredrik intar sin roll som ekonomi- och finansdirektör i början av 2021.

– Jag känner ett starkt engagemang att driva globala affärer och är enormt motiverad, men samtidigt också väldigt ödmjuk inför uppgiften att ta mig an utmaningen att utveckla Trelleborg vidare, tillsammans med nya kollegor i alla delar av världen där koncernen verkar, säger Fredrik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078