23948sdkhjf

Volvos premiärleverans till Australien

Nu är planeringen i full gång för Volvo Bussars första leverans av elbussar till Australien, och i slutet av 2021 är det dags.

Volvo bussar har under ett decenium samarbetat med PTA i Perth, Australien, och nu är planeringen för den första leveransen i full gång. Leveransen ska bestå av fyra elbussar och ingå i ett befintligt avtal där Volvo kommer att leverera 900 elbussar till PTA.

Läs också: Två storordrar till Volvo

– Volvo strävar efter att vara ledande för en ökad elektrifiering och en partner för städer som vill implementera långsiktigt hållbara kollektivtrafiklösningar för sina invånare. Vi har varit framgångsrika i Europa och Amerika med elektrifierade kollektivtrafiklösningar, och vi ser nu fram emot att sätta våra första elektriska bussar i trafik i Australien, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

När Volvo under 2013 lanserade sina hybridbussar på marknaden genomförde PTA och Volvo en framgångsrik pilot i Perth. Utvärderingen gjorde att Volvo inte bara kunde bevisa konceptets fördelar utan även öka sin försäljning av hybridbussar över hela Australien.

– Att testa ny, grön teknologi är till stor nytta för vårt kollektivtrafiknätverk. Det här är första gången vi testar elbussar på just denna linje och jag är förväntansfull över vad pendlare tycker om den nya tekniken, säger Rita Saffioti, transportminister för Västra Australien.

Enheterna kommer att vara helelektriska 11,7 meter långa och 2,5 meter breda fordon med lokala australiska karosser, designade och byggda av Volgren Australia.

– Det här projektet handlar om mycket mer än bara själva bussarna. Vi har arbetat tillsammans med PTA inom ett antal olika områden, till exempel simulering av rutter för att skapa en laddningsstrategi och laddningsinfrastruktur, få en förståelse behoven i depån, utbildning av personal, säkerhetselement, certifiering och efterlevnad av standarder. Det innebär att vi skapar en fullständig och skalbar implementeringsplan som kan replikeras i framtiden, säger David Mead, vice vd för Volvo Bussar, Asia Pacific.

Leveransen av de fyra elbussarna är det första steget i övergången, och den fullständiga kommersialiseringen av elbusslösningen för Australien kommer inte att genomföras förrän 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125