23948sdkhjf

Alfa Laval hjälper superdator i coronakamp

I kylsystemet för världens snabbaste superdator, som används i forskning för ett botemedel mot coronaviruset, har Alfa Laval fått sina nyutvecklade värmeväxlare installerade.

Enligt Top 500-listan, sammanställd av forskare i USA och Tyskland, är den japanska superdatorn "Fugaku" vid RIKEN Center for Computational Science i Kobe den mest kraftfulla datorn i världen. Datorn är utvecklad av RIKEN och Fujitsu, och tack vare sin hastighet på 415 biljarder beräkningar per sekund används datorn i forskning för botemedel mot coronaviruset.

Ett team av forskare från Kyoto University och RIKEN meddelar att superdatorn använts för simuleringar på molekylnivå, för att välja ut ett dussintals potentiella botemedel mot coronaviruset. De utvalda substanserna inkluderade 12 möjliga läkemedel mot viruset, och dessa genomgår nu kliniska prövningar.

I kylsystemet för superdatorn har Alfa Laval fått sina nyutvecklade värmexäxlare i T-serien installerade.

I dessa utmanande tider med pandemin är det uppmuntrande att se hur innovation och teknik möjliggör snabbare lösningar till gagn för vårt samhälle, och jag är mycket stolt över att våra kompakta värmeväxlare har bidragit till denna viktiga uppgift, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078