23948sdkhjf

Lazarus förvärvar AH Automation

Ett konsortium lett av investeringsbolaget Lazarus Industriförvaltning AB har förvärvat AH Automation AB, med huvudkontor i Kungshamn.

Läs också: SEAT får ny vd

AH Automation är ett av Sveriges bolag inom industriell automation som under 70 år levererat projekt till kunder inom bland annat verkstadsindustrin och fordonsindustrin.

– Lazarus och deras medinvesterare har det kapital och den industriella erfarenhet som krävs för att ta över stafettpinnen efter oss, för att fortsätta utveckla AH Automation och därigenom befästa bolagets ställning som en stark automationspartner, säger Erik Andersson, bolagets tidigare huvudägare och styrelseledamot.

AH Automation har cirka 80 anställda.

– I efterdyningarna till den pågående Coronakrisen tror vi att behovet av fortsatta effektiviseringar inom svensk tillverkningsindustri kommer accelerera. Vår bedömning är att rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter, säger Claes Jonson, partner på Lazarus Industriförvaltning och tillträdande ordförande för AH Automation AB.

Läs också: Volvo utökar samarbetet med RISE

Lazarus Industriförvaltning AB är ett investeringsbolag med fokus på att förvärva och utveckla bolag i finansiellt eller operationellt utsatta positioner.

– Vi är övertygade att vår erfarenhet av att målmedvetet utveckla bolag till att nå stabil lönsamhet, kommer ge bolaget det stöd som kommer behövas för att bli en ännu bättre partner till nya och befintliga kunder, fortsätter Claes.

Grunden för AH Automation lades redan 1944 med fokus på el-installationer för fiskeflottan på västkusten. I slutet av 1960-talet utvecklades företagets marina verksamhet till att även erbjuda lösningar för kunder inom industriell produktion och automation.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109