23948sdkhjf

ABB:s nya robotcell för 3d-inspektion

ABB:s nya robotcell för 3d-kvalitetskontroll, 3DQI, ska göra kvalitetskontroller tio gånger snabbare genom att öka kvalitet och produktivitet, samt minska avfall. Detta ska i sin tur snabba upp produktionen för fordon, flyg, tunga maskiner och byggindustrier.

Med möjlighet att identifiera felaktigheter hälften så stora som ett mänskligt hårstrå och som det blotta ögat inte kan uppfatta, ska ABB:s nya robotcell kunna påskynda produktionen genom att tillhandahålla snabba och exakta tester för att göra meteorologin enklare och mindre tidskrävande.

Cellen för 3d-kvalitetsinspektion ska ta bort behovet för tidskrävande manuell inspektion samtidigt som den ska minska risken för misstag och fel. Utöver att öka produktiviteten minskar lösningen även kostnader genom att minimera risken för produktdefekter som kan leda till eventuella returer.

Huvudfördelarna med 3DQI-cellen är enligt ABB en kombination av hastighet och noggrannhet till under 100 mikrometer, och flexibilitet genom den modulära designen där kunder kan skapa en lösning som är skräddarsydd för sina exakta behov.

3DQI:n är skapad för offline-testningsstationer och dess modularitet ska möjliggöra anpassning eller utökning för att möta föränderliga affärsbehov. Genom att använda en enskild 3d-optisk sensor med vitt ljus för att skanna miljoner punkter per bild kan en digital modell av delen som inspekteras skapas, vilken kan jämföras med en ursprunglig CAD-ritning. Allt detta ska kunna göras tio gånger snabbare än med traditionella Coordinated Measuring Machines (CMM).

Sensorn är kompatibel med ett brett utbud av robotar, spår och rundmatningsbord, vilket ska ge obegränsade möjligheter att inspektera olika delar oavsett dimension.

– Möjligheten att korrekt kunna mäta och kontrollera kvalitet är avgörande för att säkerställa att produkter är enhetliga, överensstämmer med standarder och möter kundförväntningar. Traditionella testningsmetoder är långsamma och fångar ofta upp potentiella kvalitetsmisstag för sent i processen. Vår 3DQI-cell automatiserar denna process och överträffar kapaciteten i traditionell inspektion, säger Tanja Vainio, Manager Director Auto Teir One Business Line för ABB Robotics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094