23948sdkhjf

Ny ekonomichef för Schaeffler

Klaus Patzak är Schaefflers nya styrelsemedlem och ekonomichef. Klaus nya position kommer främst inkludera ansvar för finans- och IT-funktioner.

Klaus har tidigare haft rollen som ekomonichef både hos Bilfinger, Osram och Infineon Technologies, och närmast kommer han från Siemens. Även där var han ekonomichef. Han har dessutom en doktorsexamen i företagsadministration, samt en examen i affärsstudier.

Klaus tog över efter Dietmar Heinrich och tillsatte rollen som ekonomichef den 1 augusti.

– Patzak går med i Schaeffler-gruppen i en tid som kännetecknas av stora utmaningar. Vi är säkra på att hans djupa expertis kommer att spela en viktig roll för att framgångsrikt förbereda Schaeffler-gruppen för framtiden, säger Georg F. W. Schaeffler, familjeägare och ordförande i Schaeffler AGs styrelse.

Georg uttrycker också sitt tack till Dietmar Heinrich.

– Dietmar Heinrich har varit i Schaeffler-gruppen i 25 år, under vilken han har framträtt enastående i många viktiga funktioner både i Tyskland och utomlands. I synnerhet vill jag framhäva det faktum att han har fortsatt att visa ett stort engagemang för sina uppgifter inom Schaeffler-gruppen under coronakrisen trots hans avvaktande från företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111