23948sdkhjf

Ny ekonomichef för Schaeffler

Klaus Patzak är Schaefflers nya styrelsemedlem och ekonomichef. Klaus nya position kommer främst inkludera ansvar för finans- och IT-funktioner.

Läs också: SEAT får ny vd

Klaus har tidigare haft rollen som ekomonichef både hos Bilfinger, Osram och Infineon Technologies, och närmast kommer han från Siemens. Även där var han ekonomichef. Han har dessutom en doktorsexamen i företagsadministration, samt en examen i affärsstudier.

Klaus tog över efter Dietmar Heinrich och tillsatte rollen som ekonomichef den 1 augusti.

– Patzak går med i Schaeffler-gruppen i en tid som kännetecknas av stora utmaningar. Vi är säkra på att hans djupa expertis kommer att spela en viktig roll för att framgångsrikt förbereda Schaeffler-gruppen för framtiden, säger Georg F. W. Schaeffler, familjeägare och ordförande i Schaeffler AGs styrelse.

Georg uttrycker också sitt tack till Dietmar Heinrich.

– Dietmar Heinrich har varit i Schaeffler-gruppen i 25 år, under vilken han har framträtt enastående i många viktiga funktioner både i Tyskland och utomlands. I synnerhet vill jag framhäva det faktum att han har fortsatt att visa ett stort engagemang för sina uppgifter inom Schaeffler-gruppen under coronakrisen trots hans avvaktande från företaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078