23948sdkhjf

Mässan blir forum i fysisk form – trots corona

På grund av coronan kan mässan AMB i Stuttgart inte arrangeras som vanligt. I stället kommer mässan gå av stapeln som AMB Technology Forum – ett mindre forum som trots coronan kommer att hållas fysiskt, redan i september.

– Med AMB Technology Forum i september finns det fortfarande en god anledning att komma till mässmarkerna i Stuttgart, säger Gunnar Mey, avdelningschef för industriella lösningar på Messe Stuttgart.

Forumet kommer att hållas från 14 september i Stuttgart International Congress Center, och under AMB-veckan kommer olika ämnen att vara i fokus för presentationerna och den medföljande bordsutställningen. På agendan står programvara och styrning, verktygslösningar, maskinelement och kringutrustning, maskinverktyg samt maskinverktygsautomation.

Målet är att presentera ny teknik och innovationer, samt etablera nya kontakter inom matchmakingområdet där besökare och utställare kan träffas. Under bordsutställningarna kan tillverkarna se fram emot personliga möten och frågor från besökare.

Högst 500 besökare kommer få närvara varje dag på grund av coronabegränsningarna.

– Feedbacken hittills är positiv. Utställarna vill använda forumet för att presentera ett urval av sina innovationer som ursprungligen var avsedda för AMB, tillägger Gunnar.

Stefan Hansch, vd för EMCO, ställer sig bakom beslutet att hålla ett fysiskt forum.

– Att inte göra någonting i denna ansträngda ekonomiska situation är inte ett alternativ för en dynamisk industri som maskinverktygsindustrin, säger han.

Även Markus Horn, vd på Paul Horn, ställer sig positiv till mässan:

– Enligt min mening är det viktigt att AMB-forumet har en signaleffekt: Livet fortsätter. Och det är precis vad vi behöver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142