23948sdkhjf

Ny linjärrobot från KUKA

Nu presenterar KUKA det senaste tillskottet i sin produktfamilj av linjärrobotar, KR 300LP, och kan därmed erbjuda linjärrobotar i hela spannet upp till och med 600 kilo.

– Med nytillskottet KR 300LP kan våra kunder hantera tunga laster med mycket hög precision och hastighet, och ytan som kan täckas av roboten ger en maximal volym om 675 kubikmeter som kan nås, säger Micael Amandusson, partneransvarig på KUKA Nordic.

KUKA:s linjärrobotar ska passa alla miljöer där det finns ett behov av snabb förflyttning av material, exempelvis inom och mellan maskingrupper, palletering och positionering.

Den nya linjärrobotten som är en standardprodukt ska enkelt kunna programmeras om utan särskilda kunskapskrav av PLC eller drivekunskaper. Portalen går även att köras manuellt med tillhörande smartPAD.

Enligt KUKA finns det flera fördelar med linjärrobotar jämfört med permanent installerade robotar. De linjära robotarna ska nämligen medverka till att optimera kundernas automatiseringsbehov inom ett flertal områden.

– En linjär robot täcker, till skillnad från en konventionell robot, stora ytor. KUKA:s linjärrobot KR 300LP kan till exempel utrustas med ytterligare två axlar vilket ger mycket stor flexibilitet och hög åtkomlighet i trånga utrymmen. Med vår serie av linjärrobotar kompletterar vi vårt ordinarie produktprogram och öppnar nya möjliga marknader för KUKA, säger Micael.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079