23948sdkhjf

Saab avyttrar verksamhet

Saab har avyttrat Quality Positioning Services, QPS, en tillverkare av hydrografiska mjukvarulösningar inom den maritima industrin med huvudkontor i Nederländerna. Beslutet ligger i linje med Saabs strategi att fokusera på företagets fem kärnområden.

Läs också: Saab får miljardorder från tyska marinen

Saab och Total Specific Solutions, TSS, har signerat ett avtal där TSS förvärvar alla Saabs utestående aktier i QPS. QPS har 75 anställda och har sitt huvudkontor i Zeist, Nederländerna, med två dotterbolag i Kanada respektive USA.

Anledningen till förvärvet är att Saab vill optimera sin produktportfölj med ett tydligt fokus på sina fem kärnområden Aeronautics, Sensors, Command & Control, Advanced Weapon Systems och Underwater Systems.

– QPS är en nyckelleverantör på en nischad marknad och TSS kommer att möjliggöra ytterligare framtida utveckling för verksamheten. Förändringen är i linje med Saabs strategi att tillhandahålla en mer fokuserad produktportfölj där vi kan fortsätta utveckla tekniskt avancerade produkter och tjänster för våra nuvarande och framtida kunder, säger Jessica Öberg chef för affärsområdet Industrial Products and Services.

Transaktionen förväntas inte leda till några förändringar av framtida resultat eller nettoeffekter på Saabs resultaträkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109