23948sdkhjf

Driftstart för Interrolls nya fabrik

Interroll har slutfört byggandet av sin andra anläggning i Atlanta, USA, och nu är det dags att starta driften. Företaget har satsat 11 miljoner dollar (cirka 96 miljoner svenska kronor), för att säkerställa låga ledtider för Interrolls nordamerikanska kunder.

Läs också: Byggstart för ny megafabrik

På Interroll fortsätter Americas-regionen att se en hög nivå av projektaktiviteter, bland annat på grund av viktiga affärsdrivare som ökad automatisering för lager och ökning av e-handel.

– Vi har höjt kapaciteten för att säkerställa låga ledtider för våra kunder och slutanvändare på den nordamerikanska marknaden under de kommande åren. Vi fortsätter att se stor efterfrågan på Interroll-lösningar inom områdena transportband och sorterare, och därför har vi ökat vår tillverkning, säger Richard Keely, vd för Americas-regionen och medlem i koncernledningen.

Den nya anläggningen består av 9 300 kvadratmeter tillverknings- och lagerytor, samt 2 300 kvadratmeter kontorsyta. I anläggningen finns även utbildningsfaciliteter, ett gym och ett konferensrum.

I anläggningen kommer Modular Coveyor Platform (transportband), sorterare och sorteringsrännor att tillverkas, och så småningom kommer även en produktionslinje för Interrolls Modular Pallet Conveyor Platforms att installeras i anläggningen.

– Under de senaste månaderna har kapaciteten blivit mer och mer kritisk eftersom leveranskedjor utmanas med nedstängningar och andra begränsningar, men under denna utmanande period har vi fortsatt se nya möjligheter tack och vare vårt engagemang för korta leveranstider, säger Richard.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078