23948sdkhjf

Atlas Copco genomför två nya förvärv

Atlas Copco har under dagarna gjort två nya förvärv. Dels har de förärvat tillgångarna i THN Druckluft and Produktions, och dels teknologin och tillgångarna i tyska iTrap.

THN Druckluft and Produktions GmbH & Co.KG är en distributör av kompressorer och servicelösningar, och har sitt säte i Erkelenz, Tyskland. Bolaget har 15 anställda.

Bolaget har potential att växa i en av Tysklands huvudsakliga hubbar för industriell verksamhet. Förvärvet kommer att möjliggöra en starkare direktnärvaro för varumärket Alup i Tyskland, säger Vagner Rego, affärsområdeschef för kompressorteknik hos Atlas Copco.

Bolaget har 15 anställda och kommer bli en del av servicedivisionen inom affärsområdet kompressorteknik. Köpeskillingen offentliggörs inte.

Atlas Copcos andra förvärv är på iTrap:s teknologi för att diagnostisera och kontrollera processer i halvledarindustrin. iTrap är ett högkänsligt instrument för masspektrometri som i realtid kan analysera gaser.

iTrap har sitt säte i Oberkochen i södra Tyskland och har varit en del av ZEISS Venture. Ett fåtal anställda kommer att ansluta till Atlas Copco. Bolaget kommer att bli en del av divisionen Semiconductor Chambers Solutions inom affärsområdet vakuumteknik.

De insikter teknologin ger kring den kemiska miljön i processkammare, i så gott som realtid, kommer att skapa betydande värden för våra kunder. Vi ser också potential till synergier med andra produkter som används i processkammare, säger Geert Follens, affärsområdeschef för vakuumteknik hos Atlas Copco.

Inte heller i detta fall kommer köpeslingen att offentliggöras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11