23948sdkhjf

Ny robot för de minsta delarna

Nu släpper KUKA den nya roboten KR 4 AGILIUS som ska passa perfekt för mindre delar med sina små yttermått. Dessutom ska roboten inte kräva ett lika stort underhållsbehov.

Med sin nya KR 4 AGILUS presenterar KUKA nu en kandidat som kan inta topplistan för de minsta robotarna i oktober. Den kompakta roboten är anpassad till arbetsplatser med standardmåtten 600 x 600 mm som är vanliga inom elektroniktillverkning och för en lång rad hanteringsuppgifter – även inom andra branscher.

Roboten ska leverera oavsett om det handlar om små automationsceller, produktionsmiljöer med begränsat utrymme eller användningsområden med högt ställda krav. Bärlastklassen är upp till 4 kg och roboten ska kunna installeras i valfri vinkel på golvet, väggen eller i taket. KR 4 AGILUS har dessutom en maximal avvikelse på 0,02 mm per arbetssteg och cykeltider under 0,4 sekunder.

När det gäller underhållsbehovet ska roboten nå sin maximala livslängd med minimala underhållsinsatser, och roboten är utrustad med den senaste styrtekniken från KUKA – KR C5 micro.

KR 4 AGILUS har kapslingsklass IP40 har en komfortzon med temperaturer på mellan 0 och 55 grader. Roboten ska även vara skyddad mot okontrollerad statisk elektricitet, och ha flera olika gränssnitt som gör det möjligt att ansluta många perifera enheter som ger ännu fler användningsmöjligheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094