23948sdkhjf

Midroc förvärvar i Trollhättan och Vänersborg

Från och med 1 augusti 2020 kommer Elteam i Trollhättan ingå i Midrocs båda systerbolag Electro och Automation, som därmed stärker sin verksamhet i Trollhättan och Vänersborg.

Förvärvet är i linje med de båda Midroc-bolagens ambition att stärka sin regionala förankring och utveckla sina kompetensområden.

Förvärvet gör det möjligt för Midroc Automation att på ett naturligt sätt fortsätta utvecklas i regionen, då man redan idag har en omfattande verksamhet både i Trollhättan och Göteborg.

– Vi strävar hela tiden efter att vara med och utveckla lokala industrier genom avancerade automationslösningar och detta är en region vi tror mycket på, säger Thomas Svensson, divisionschef Midroc Automation.

Även för systerbolaget Midroc Electro spelar förvärvet av Elteam en viktig roll.

– Vi har inom Midroc Electro utvecklat vårt kunnande inom elservice och security och ser en fortsatt ökning av de segmenten kommande år. Därför är detta förvärv viktigt, då vi nu utvecklar vår interna kompetens samtidigt som vi får en regelrätt etablering i Trollhättan och Vänersborg, säger Christer Jardemark, regionchef på Midroc Electro.

Elteam ägs och drivs idag av Elteams vd Andreas Ölvne och Per-Olof Andersson. Sedan starten 2005 har bolaget haft en stark position inom bilindustrin, men de senaste åren har man satsat stort på att utvecklas inom andra segment i elbranschen, och har idag bland annat även en roll regionalt inom automation. Det är en utveckling de vill fortsätta med.

– Vi ser framgent en stor utvecklingspotential inom dessa segment, då den tekniska utvecklingen ökar komplexiteten i flera uppdrag och därmed behovet av flera specialistkompetenser inom el i allt fler uppdrag. I och med övergången till Midroc har vi nu ännu bättre möjligheter att utveckla detta internt, vilket stärker vårt marknadserbjudande, säger Andreas Ölvne, vd för Elteam i Trollhättan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093