23948sdkhjf

Tillverkningsindustrin har börjat återhämta sig

Att det börjar gå bättre för tillverkningsindustrin visar Konjunkturinstitutets senaste undersökning. Nu är det bara hälften av de tillfrågade företagen som meddelar att de tappat upp till hälften av sin omsättning.

Med anledning av coronapandemin gör expertmyndigheten Konjunkturinstitutet extraundersökningar av de företag som ingår i Konjunkturbarometern Företag.

Företagen får svara på två frågor - hur företagets omsättning har påverkats av covid-19-pandemin samt hur företaget bedömer risken för att behöva avveckla sin verksamhet på grund av densamma.

Jämfört med svaren för två veckor sedan uppger nu en betydligt mindre andel företag inom tillverkningsindustrin att de har ett omsättningstapp. Då var det 69 procent av företagen som uppgav att de tappat upp till hälften av sin omsättning. Nu är motsvarande siffra drygt 50 procent.

Både företag inom investerings- och konsumtionsvaruindustrin bidrar till att tappet i omsättning inte är lika stort. För företag inom insatsvaruindustrin är omsättningen i princip oförändrad jämfört med förra undersökningen.

Det är fortsatt små förändringar beträffande svaren på frågan om risken för att verksamheten ska behöva avvecklas. Risken fortsätter att minska långsamt jämfört med tidigare undersökningar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172