23948sdkhjf

Slipp illamåendet med ABB:s app för robotinstallationer

Med ABB:s nya RobotStudio AR Viewer för smartphones och läsplattor går det att visualisera var och hur en robotautomation skulle kunna passa in i en process.

Den nya appen kan användas för att testa alla modeller som skapats i RobotStudio, vilket möjliggör för användare att skaffa sig en uppfattning av storleken och skalan av en robot eller en robotcell, och på så sätt kunna se hur den kan implementeras på fabriksgolvet för att passa in i en existerande produktionsmiljö.

Genom att använda Augmented Reality (AR)-teknik kan appen överföra den modellerade lösningen till en riktig produktionsmiljö med möjligheten att skala upp den till full storlek och rotera den i flera olika vinklar för att nå bästa resultat. Det går även att se modellen i rörelse.

Med visualiseringen i en app slipper dessutom enskilda personer eller grupper potientiell oro för hygien eller illamående, något som kan uppstå med VR-baserade alternativ.

– Från våra samtal med små och medelstora företag vet vi att många företag tittar på att implementera någon form av robotautomation, men är osäkra på var de ska börja. Vår nya AR Viewer hjälper våra kunder att se hur robotar kan införas i deras produktion och hur automation kan förbättra produktiviteten och flexibiliteten i existerande processer, innan de förbinder sig till en investering, säger Antti Matinlauri, chef för produktutveckling på ABB Robotics.

Med appen ska nya produktlinor kunna installeras snabbare och trappas upp till full hastighet utan överraskningar vid driftsättningen. Appen går att hitta på både Apple Store och Google Play Store.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111