23948sdkhjf

Full produktionstakt i Volvofabrikerna

Efter flera månader starkt präglade av coronaviruset kör Volvo Cars och Volvo AB:s Göteborgsfabriker nu på som vanligt igen med full produktionstakt.

Det rapporterar Göteborgsposten.

– Det var ju tal om att gå ned i takt, men vi ändrade på det efter att ha sett en stark återhämtning och en stabil efterfrågan på våra produkter. Nu kör vi med en produktionstakt på 58 bilar i timmen, säger Louise Anderberg, presstalesperson på Volvo Cars, till tidningen.

Claes Eliasson, presschef på Volvo AB, fortsätter:

– Vi har nu en hög produktionstakt och högt tryck på linorna, som kommer efter en semesterstängning och en total nedstängning innan dess. Vi hade beställning sedan tidigare att effektuera och det har trillat in nya order under semestern – så det handlar också om att ta igen order, säger Claes Eliasson, presschef på AB Volvo.

Vi har tidigare rapporterat om de stora varslen på Volvo, där Volvo AB planerar att varsla 1 250 i Sverige och ytterligere 2 850 i resten av världen. Likaså planerar Volvo Cars att varsla 1 300 tjänstemän. Beskedet om hur många som i slutändan kommer att sägas upp ska komma i september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078