23948sdkhjf

Byte inom Volkswagen – här är nya Sverigechefen

Det sker ett byte av positioner mellan Sverige och Tyskland när Helmut Löb nu kliver in som Sverigechef för Volkswagen Transportbilar. Löb efterträder Hans Turemark som flyttar till Tyskland och tar över Löbs tidigare tjänst som regionchef på Europanivå.

Nu står det klart att Helmut Löb tar över rodret för Volkswagen Transportbilar i Sverige, som sedan 2013 letts av Hans Turemark.

Helmut, som fram tills nu ansvarat för östra Europa, har en gedigen bakgrund inom Volkswagen där han, efter universitetsutbildning inom teknik samt praktik hos Mercedes-Benz och Lufthansa, började som trainee för 22 år sedan. Därefter har han arbetat med både transportbilar och personbilar såväl internationellt som i Tyskland.

Sedan 2012 har han varit regionchef för Östeuropa (totalt 17 marknader), Nederländerna och Schweiz men har sedan fyra månader tillbaka även kombinerat det med att vara tillförordnad chef för Sales Europe inom Transportbilar.

Helmut har en positiv syn på den svenska transportbilsorganisationen.

När man jobbar på huvudkontoret i Hannover får man en bra bild av många importörer. Ser man till professionaliteten och nivån så ligger Sverige med i toppen. För mig handlar det inte om att komma och göra revolution utan det är mer att fortsätta med den goda utvecklingen, säger Helmut Löb, ny chef för Volkswagen Transportbilar.

Tidigare Sverigechefen Hans Turemark flyttar till Hannover och tar över Löbs tjänst som regionchef för Volkswagen Transportbilar i Europa. Både Hans och Helmut är igång på sina nya respektive tjänster sedan början på augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094