23948sdkhjf

Bosch satsar på bränsleceller för lastbilar

Bosch gör nu en satsning på bränsleceller och utvecklar ett klimatneutralt drivsystem utan begränsade körsträckor eller långa laddningstider. Detta för att hjälpa transportbranschen, i synnerhet lastbilstrafiken, att ta steget in i elektromobilitet.

Elektromobilitet har fått ett allt större fokus i transportbranschens strävan för att minska utsläppen från fordon och trafik. Men för lastbilstransporter har det varit en utmaning att hitta ekonomiska och hållbara lösningar som fungerar även vid längre sträckor – och inte minst vid en last på 40 ton.

Med den nya satsningen på bränsleceller vill Bosch möjliggöra klimatneutrala transporter med ett drivsystem som eliminerar tunga batterier, långa laddningstider och begränsade körsträckor.

Bosch nya drivsystem kommer att drivas av vätgas och vara producerat med förnybar energi. Fokus kommer främst att ligga på lastbilar, och planen är att lösningen ska vara produktionsklar till 2022-2023.

När systemet väl är etablerat i lastbilar är nästa steg för Bosch bränsleceller att även leta sig in i personbilarna.

– Fördelarna med bränsleceller blir tydliga just inom de områden där drivsystem baserade på elektriska batterier av olika anledningar inte är det perfekta alternativet, förklarar Uwe Gackstatter, ansvarig för division Bosch Powertrain Solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094