23948sdkhjf

Ny svensk produktionsanläggning ger 150 nya jobb

Som ett led i Synsam Groups hållbarhetsagenda flyttar bolaget sin glasögonproduktion från Asien till Sverige med start under 2021. Glasögonfabriken som uppförs från grunden ska bli Nordens första moderna tillverkningsindustri för glasögon.

– Vi på Synsam jobbar för en mer hållbar närproduktion med så få och korta transporter som möjligt. Därför är flytten av vår produktion till Sverige både ett historiskt och samtidigt viktigt nästa steg i Synsams strävan att bidra till ett minskat klimatavtryck, säger Håkan Lundstedt, koncernchef Synsam Group.

Fabriken väntas stå klar under hösten 2021 och ska bli Nordens största och modernaste produktionsenhet för glasögontillverkning. Tillsammans med Ockelbo kommun kommer Synsam att uppföra fabriken så hållbart som möjligt både vad gäller materialval och utifrån en hälsoaspekt för medarbetarna.

Initialt kommer den nya fabriken erbjuda 150 nya arbetstillfällen och i framtiden kan det komma att bli betydligt fler.

– Det här är ett otroligt positivt besked för den lokala arbetsmarknaden i Ockelbo med omnejd. Sådana här stora etableringar kan dessutom bana vägen för ytterligare arbetstillfällen. Jag ser en stor potential i Synsams etablering i vår kommun säger Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Ockelbo.

Fakta om nya fabriken:

  • Produktionskapacitet: En miljon glasögon per år.

  • Tillverkningsmaterial: Bågarna kommer tillverkas av cirkulära, återvunna eller lokala material från framför allt Sverige, Skandinavien och Europa.

  • Byggnaden: Fabriken är uppförd med hållbara material, bland annat svenskt trä och sedum, och uppgår till ca 6 000 kvm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078