23948sdkhjf

Elma Instruments expanderar på svenska marknaden

För att säkerställa fortsatt expansion och positiv utveckling på den svenska marknaden har Elma Instruments tecknat avtal om förvärv av Kimo Instrument Sverige AB.

– Det känns jättebra att ha förvärvat Kimo Instruments. Kimo har ett produktsortiment som vi känner väl till sen innan och som passar väldigt bra för oss, berättar Louis Svane, vd för Elma Instruments, för Metal Supply.

Kimo Instrument har avdelningar i både Stockholm och Göteborg, och har i mer än 15 år varit en svensk leverantör inom försäljning och kalibrering av instrument och dataloggare för industri, ventilation och klimat. Kimo Instrument fortsätter som ett oberoende företag.

Elma Instruments har kontor i Stockholm, Köpenhamn och Oslo och har i mer än 40 år varit en skandinavisk distributör av test- och mätutrustning. Med en kombination av Elma Instruments befintliga produktsortiment och de många nya produkterna från Kimo Instrument, kan företaget nu erbjuda sina kunder ett starkare och bredare sortiment.

– Det här är ett av våra mindre förvärv ekonomiskt, men eftersom vi kan växa mycket med förvärvet är det ändå stort, säger Louis.

Elma Instruments ingår i industrikoncernen Indutrade, och förutom att vara en distributör av test- och mätutrustning har de även vissa egendesignade produkter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219