23948sdkhjf

Transportbolaget utökar med 36 nya ellastbilar

DB Schenker utökar sin elektriska flotta med 36 nya FUSO eCanter-fordon för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder. DB Schenker har därmed totalt 41 helelektriska eCanter i daglig drift i Europa.

– Nu blir vi den ledande leverantören av grön logistik. För våra kunder betyder det att de fortsätter få samma tjänst men med noll lokala utsläpp, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter i Europa på DB Schenker.

FUSO, ett varumärke inom Daimler Trucks, producerar för närvarande de 36 nya bilarna för DB Schenker vid sin fabrik i Tramagal, Portugal. Under de närmaste veckorna kommer de att utrustas med skåp och bakliftar från olika skåpsbyggare för att kunna sättas i trafik innan året är slut.

Bilarna är helt elektriska med en effekt på 129 kW, en räckvidd på 10 mil och kan lasta upp till 3,2 ton. De kommer att användas i stadskärnan i 20 större europeiska städer i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Irland, Nederländerna, Österrike, Spanien och Italien.

DB Schenker har använt FUSO eCanter i Berlin sedan 2018 för att distribuera gods i stadens centrum. 2019 lades ytterligare fordon till i Paris, Frankfurt och Stuttgart-området, och med de 36 nya fordonen blir DB Schenker nu FUSO:s största kund med totalt 41 eCanter-fordon i daglig drift.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109