23948sdkhjf

Saab skriver nytt jättekontrakt

Saab har tecknat ett sjuårigt ramavtal med den amerikanska armén för granatgeväret Carl-Gustaf M4. Värdet på ramavtalet uppgår till cirka 770 miljoner kronor.

2013 fick Carl-Gustaf-systemet statusen ”Program of Record” i amerikanska armén, vilket bland annat innebär att samtliga förband inom den amerikanska armén kan lägga beställningar på systemet, och nu har USA ännu en gång valt att fortsätta handeln med Saab.

Det nya ramavtalet mellan Saab och USA möjliggör för den amerikanska armén att lägga beställningar för den senaste versionen av granatgeväret Carl-Gustaf under en sjuårsperiod. Vapensystemen i detta ramavtal kommer att användas av den amerikanska armén, amerikanska marinkåren och amerikanska specialförbandet Special Operations Command.

I samband med tecknandet av det nya ramavtalet gjordes en första beställning på cirka 80 miljoner kronor med leveranser under 2021.

– Att den amerikanska armén ännu en gång väljer systemet är ytterligare ett styrkebesked för våra produkter, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094