23948sdkhjf

Elmia Subcontractor kör på trots corona – lanserar digital mötesplats

I augusti meddelade Elmia Subcontractor att årets mässa ställs in för att istället hållas 2021, men nu kommer Elmia med nya besked. I november i år kommer Elmia Subcontractor Connect 2020 gå av stapeln – en ny digital mötesplats för tillverkningsindustrins aktörer.

Elmia Subcontractor lanserar i år den digitala mötesplatsen Elmia Subcontractor Connect 2020, och den virtuella mässan kommer hållas på samma datum som den fysiska mässan skulle ha genomförts – 10 till 13 november.

Elmia Subcontractor Connect 2020 ger leverantörer, inköpare och andra aktörer inom tillverkningsindustrin möjlighet att knyta kontakter, bygga framtida affärer och utbyta erfarenheter i en tid då möjligheterna att träffas fysiskt är begränsade. Digital matchmaking i kombination med ett onlineprogram skapar därmed en plattform för utveckling inom tillverkningsindustrin även 2020.

– Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas. Därför är vi glada över att trots allt kunna erbjuda den här möjligheten, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Ämnen som kommer att tas upp i programmet är bland annat svensk tillverkningsindustris påverkan av Coronakrisen och vägen framåt, hållbarhet och digitalisering. Några av deltagarna i agendan är beslutsfattande politiker, ledande branschaktörer som FKG, Sinf och Almi.

Elmia Subcontractor 2020 utvecklas i samarbete med Enterprise Europe Network, EEN. EEN bidrar till utvecklingen med kompetens, erfarenhet och kontaktskapande såväl nationellt som internationellt.

– Tillsammans med Elmia skapar vi ett brett nätverk i hela världen. Baserat på vad företag söker eller erbjuder hjälper vi till att hitta matchande affärspartners. Vi märker redan nu att intresset är stort och när vi kör eventet digitalt förväntar vi oss en bredare bas av företag från fler länder än tidigare, säger Malin Jönsson, projektledare EEN.

Sinf deltar och bidrar som vanligt med färsk data och analysmaterial till programmet.

– Årets digitala Subcontractor är ett utmärkt sätt för företag att knyta utländska kontakter och etablera nya samarbeten där avstånden normalt utmanar. I den tid vi befinner oss är det viktigare än någonsin att hitta nya lösningar för att snabbare lyfta verksamheten in i den digitala tiden, säger Sanna Arnfjorden Wadström, vd för Sinf.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078