23948sdkhjf

100 ellastbilar från Volvo ska köra amerikanskt gods

Volvo i Nordamerika har tilldelats 21,7 miljoner dollar, cirka 19 miljoner svenska kronor, i bidrag för att leverera 70 VNR-elektriska lastbilar till södra Kalifornien för regional godsdistribution. Totalt har Volvo nu åtagit sig att leverera 100 ellastbilar till regionen.

2021 ska Volvo börja leverera 70 helelektriska nollutsläppslastbilar för godsdistrubition och terminalhantering i USA, och för projektet har Volvo tilldelats 21,7 miljoner dollar då satsningen ska förbättra regionens luftkvalitet. 20 miljoner kommer från US Environmental Protection Agency (EPA), och resterande 1,7 miljoner från South Coast AQMD ska gå till laddningsinfrastruktur.

Tilldelningen ska möjliggöra USA:s största kommersiella sjösättning av batterielektriska klass 8 lastbilar, vilket är den tyngsta fordonsklassen.

Om man dessutom lägger till de 25 ellastbilar som ska levereras genom projektet Volvo LIGHTS, har Volvo nu åtagit sig att leverera nästan 100 VNR-elektriska lastbilar till södra Kalifornien för utsläppsfria godstransporter.

– Detta bidrag ger Volvo ett utmärkt tillfälle att ytterligare påskynda framgången med det ekosystem som designats genom Volvo LIGHTS-projektet, för att stödja en omfattande användning av batterielektriska tunga lastbilar, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Trucks North Amerika.

EPA Targeted Air Shed Grant Program har fokus på de regioner som har högst föroreningar i form av ozon och partiklar, och South Coast AQMD ansvarar för att uppnå statliga och federala luftkvalitetsstandarder i några av dessa regioner, bland annat södra Kalifornien.

– Innovativa samarbeten som detta är nyckeln i att ge ren luft till södra Kalifornien. South Coast AQMD är nöjda med att finansiera laddningsinfrastrukturen för att stödja dessa nya tunga lastbilar som kommer att operera i missgynnade samhällen som har problem med luftföroreningar, säger Wayne Nastri, chef för South Coast AQMD

De 70 Volvo VNR Electric-lastbilarna som finansieras genom detta anslag förväntas ge livsvariga utsläppsminskande fördelar på över 53 160 ton koldioxid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094