23948sdkhjf

Atlas Copco återhämtar sig men har en bit kvar

Under årets tredje kvartal har Atlas Copco börjat återhämta sig från coronapandemins effekter, men i kvartalsrapporten visar bolaget fortfarande upp sjunkande siffror. Kassaflödet däremot har ökat.

Kvartal tre 2020 har gått bättre för Atlas Copco än kvartalet tidigare, vilket tyder på en återhämtning från den nedgång som coronapandem orsakat. Både orderingången, intäkterna, rörelseresultatet och det operativa kassaflödet har ökat.

Däremot är bolaget fortfarande inte tillbaka på normala nivåer, utan visar upp sjunkande siffror i jämförelse med kvartal tre 2019.

Orderingången under kvartalet minskade med 11 procent till 24 246 miljoner kronor från 27 102 miljoner 2019. Överlag, och jämfört med föregående år, ökade orderingången i Europa och Sydamerika men minskade i alla andra regioner.

Rörelseresultatet minskade i jämförelse med motsvarande kvartal 2019 och landade på 4 760 miljoner (5 843 miljoner 2019), vilket motsvarar en minskning med 19,2 procent, och intäkterna minskade till 24 849 miljoner (26 676 miljoner 2019).

Det operativa kassaflödet däremot var positivt och uppgick till 5 143 miljoner i jämförelse med kvartal tre 2019 då motsvarande siffra uppgick till 4 643 miljoner.

Vi har justerat vår kapacitet och våra kostnader där det funnits behov och vi har lyckats hålla vår lönsamhet på en hälsosam nivå trots effekterna av COVID-19-pandemin, säger Mats Rahmström, vd och koncernchef för Atlas Copco.

På kort sikt, trots att den globala ekonomiska utvecklingen är fortsatt osäker, förväntar sig Atlas Copco att efterfrågan på Gruppens produkter och service kvarstår på nuvarande nivå.

Om vi blickar framåt har vi den finansiella stabiliteten att säkra vår långsiktiga konkurrenskraft genom förvärv, genom att investera i digitala lösningar och genom att bredda vårt kunderbjudande genom innovation, säger Mats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08