23948sdkhjf

Ny finansdirektör för Vattenfall

Hos Vattenfall har tre nya ändringar skett i koncernledningen. Dels har Vattenfalls HR-direktör Kerstin Ahlfont utsetts till ny finansdirektör.

Kerstin Ahlfronts tidigare roll ersätts i sin tur av Christian Barthélémy som blir ny HR-direktör för bolaget. Dessutom har en ny chef för affärsområdet Heat utsetts där valet föll på Ulrika Jardfelt.

Kerstin Ahlfont som utsetts till ny finansdirektör för Vattenfall har jobbat inom bolaget sedan 1995. Sedan dess har hon varit finanschef inom flera delar av bolaget och sedan 2015 har hon varit HR-direktör och ingått i koncernledningen. Sin nya roll som finansdirektör tillträder hon den 1 november 2020.

Christian Barthélémy som utsetts till ny HR-direktör är idag chef för Special Projects och har tidigare varit chef för Real Estate & Facility Managemen på Vattenfall. Han har erfarenhet från Shared Service Operations och har en bakgrund från KPMG. Christian tillträder sin nya roll den 1 januari 2021.

Ulrika Jardfelt, Vattenfalls nya chef för affärsområdet Heat, är idag chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet och har tidigare varit chef för fjärrvärmedistribution på EON, samt vd på Svensk Fjärrvärme AB. Ulrika tillträder den 1 december 2020 och efterträder Tuomo Hatakka som går i pension vid årsskiftet.

– Jag är mycket glad och stolt att kunna presentera dessa namn. Kerstin, Christian och Ulrika kommer att spela nyckelroller i den resa som Vattenfall har framför sig, säger Anna Borg, tillträdande vd och koncernchef för Vattenfall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094