23948sdkhjf

Volvo Cars byter finansdirektör

Från och med 19 april går Björn Annwall in som ny finansdirektör för Volvo Cars. Björn kommer närmast från rollen som chef för EMEA-regionen hos bolaget, och har sedan sin start hos Volvo Cars haft flera ledande roller.

Volvo Cars har utsett Björn Annwall till ny ekonomichef efter Carla De Geyseleer som valt att lämna sin tjänst på grund av personliga skäl.

Björn har varit medlem i Volvo Cars ledningsgrupp sedan han började hos bolaget 2015 och sedan 2019 har Björn varit chef för EMEA-regionen. Dessförinnan har han både varit senior vice president för marknadföring, försäljning och service samt chef för bolagets kommersiella verksamhet och företagsstrategi.

Det gläder mig att tillkännage Björn som vår nya finansdirektör. Han är en modern ledare med bred erfarenhet av Volvo Cars och djup strategisk förståelse för vår snabba omvandling. Detta ger honom en utmärkt position för att stödja vår fortsatta tillväxt och finansiella utveckling, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Även Björn är exalterad över sin nya roll hos bolaget.

Jag är djupt hedrad över att ha utsetts till finansdirektör för Volvo Cars och är glad över den uppgift som ligger framför oss. Det finns en stor fart inom företaget, och vi är mitt i en branschomvandling där vi har ambitionen att vara den snabbaste transformatorn. Jag ser fram emot att arbeta med kollegor och partners för att driva hållbar och lönsam tillväxt för företaget, säger han.

När Björn tillträder som finansdirektör kommer Arek Nowinski att ta över rollen som chef för EMEA-regionen. Arek är för närvarande vd för Volvo Car Poland och produktchef för EMEA, och ska efter 17 år hos bolaget bidra med omfattande kunskap – allt från att ha lett ett nationellt företag till att ha arbetat med strategiska kärnprojekt hos huvudkontoret.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125