23948sdkhjf

Ford skrotar gamla produktionen och satsar på hybrider

För att kunna möta kundernas efterfrågan går Ford över helt till hybridproduktion av bensinmotorer till Ford Mondeo, vilket är ytterligare ett steg framåt i Fords arbete mot en mer elektrifierad framtid.

Under de sju första månaderna 2020 ökade Ford Mondeo Hybrid sin andel av den totala Mondeo-försäljningen med 25 procent i Europa jämfört med hela 2019. För att hålla jämn takt med kundernas efterfrågan byter Ford nu helt ut produktionen av bensinmotorer till förmån för hybridmotorer.

Övergången till hybridproduktion för Mondeo är ytterligare ett stort steg i rätt riktning mot en mer elektrifierad framtid, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Mondeo Hybrid drivs av en 2,0-liters bensinmotor tillsammans med en batteridriven elektrisk motor med 1,5 kWh litiumjonbatteri. Systemet växlar automatiskt mellan motorerna, eller använder en kombination av båda. För att göra systemet ännu mer effektivt har bilen en regenerativ bromsupptagning upp till 90 procent av den energi som normalt förloras genom bromsning, och som nu kan återvinnas för att ladda batteriet.

Bilen är även utrustad med en ”Brake Coach” som håller koll på bränsle- och energiförbrukningen och uppmanar föraren till ett körsätt som ger tillbaka energi till batteriet.

Till slutet av 2021 kommer Ford dessutom lansera 17 nya elektrifierade bilar, och bolaget räknar med att elektrifierade bilar kommer utgöra mer än hälften av företagets bilförsäljning i Europa till slutet av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14