23948sdkhjf

Beskedet är här: Så många varslas på GKN

Som vi tidigare rapporterat la GKN i juni ett varsel på 350 personer, och nu har företagets anställda fått det slutgiltiga beskedet på hur många som kommer varslas. Sammanlagt blir det 260 medarbetare som får lämna företaget.

Hos GKN Aerospace i Trollhättan fick bolagets anställda i tisdags ett tråkigt besked – 260 tillsvidareanställda sägs upp. Det rapporterar TTELA.

När varslet las i juni handlade det om 350 personer men nu står alltså den slutgiltiga siffran klar, och utöver de 260 som får lämna har företaget även gjort sig av med samtliga konsulter och visstidsanställda.

– Det är 150 personer inom IF Metalls avtalsområde och 110 tjänstemän som berörs av den här neddragningen. Vi anpassar verksamheten till de framtida behoven och det är lyckosamt att vi har ett stort antal frivilliga avtal som hjälpt oss mycket, säger Jonas Fyhr, personalchef på GKN Aerospace, till tidningen.

Det som ligger bakom varslet är att flygbranschen drabbats extremt hårt av coronapandemin, och enligt Jonas är framtiden osäker. På frågan om det kan bli aktuellt med fler åtgärder svarar Jonas TTELA att det helt beror på hur branschen kommer att fortsätta påverkas framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078