23948sdkhjf

Scania i nytt partnerskap för laddlösningar

Den franska globala energikoncernen ENGIE och dess dotterbolag EVBox Group, går samman med Scania för att erbjuda transportföretag i 13 europeiska länder anpassade och kompletta e-mobilitetslösningar.

Många transportbolag undersöker möjligheterna till depåladdning men finner att det är komplext att hitta de rätta lösningarna. För längre rutter och i takt med att elektrifieringsresan framskrider uppkommer också ett behov av mer avancerade lösningar, liksom möjligheter för destinationsladdning och publik laddning, som idag är ytterst begränsade.

– En komplett laddlösning omfattar elförsörjning, hård- och mjukvara för laddutrustning liksom installation, underhåll och andra tillhörande tjänster anpassade efter varje kunds behov, säger Scanias försäljnings- och marknadschef Alexander Vlaskamp.

För att möta detta behov har Scania nu ingått ett partnerskap med franska ENGIE och EVBox Group.

– Det starka partnerskapet med ENGIE och EVBox Group kommer att förenkla för våra kunder att ta in fler elfordon i flottorna på vägen mot mer hållbara transporter, fortsätter Alexander.

ENGIE tillhandahåller energisystem och laddlösningar för elfordon, och genom dotterbolaget EVBox Group erbjuder de även skalbar högspänningsladdning skräddarsytt för varje kund.

– ENGIE ser fram emot att utforma, erbjuda, installera och underhålla marknadsledande laddlösningar med tillhörande tjänster till Scanias kunder. De kommer att kunna dra nytta av både vårt eget europeiska teknikernätverk och våra partners regionala nätverk, säger Shankar Krishnamoorthy, vice vd med ansvar för bland annat industriell utveckling på ENGIE.

Alexander Vlaskamp tillägger:

– Laddlösningen kommer att ha en väsentlig betydelse för elfordonens räckvidd, flexibilitet och batterihälsa och därmed en stor betydelse för våra kunders totalekonomi. Vi befinner oss i en lärandeprocess i elektrifieringen av tunga transporter och det är genom partnerskap som detta, och genom att arbeta nära våra kunder, som vi tillsammans finner den bästa vägen framåt.

Partnerskapet med ENGIE och EVBox Group är ytterligare ett av Scanias initiativ inom energisektorn efter tidigare samarbete för batteriförsörjning. Det tar fasta på depåladdning för kunder och kommer inledningsvis att omfatta 13 europeiska länder med en ytterligare utvidgning av verksamheten mot slutet av 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078