23948sdkhjf

Svenska Mässan varslar ytterligare 100

På grund av coronapandemin har Svenska Mässan Gothia Towers nu beslutat att inte genomföra några fysiska mässor till och med maj 2021. För att anpassa verksamheten sägs dessutom 100 anställda upp.

– Vi hade givetvis hoppats att läget såg bättre ut nu inför nästa år, men osäkerheten är fortsatt mycket stor och det är oerhört svårt att fortsätta planera under så ovissa förutsättningar. Utifrån de omfattande förberedelser som krävs, ser vi tyvärr ingen möjlighet att genomföra fysiska mässor i vinter och vår. Det är med respekt för våra utställare, samarbetspartners och kunder som vi nu väljer att gå ut med detta tråkiga besked, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers.

Av de mässor som påverkas av beslutet kommer de flesta att flyttas till 2022, det gäller även Elfack som istället kommer att genomföras i digitalt format i maj.

Eftersom Svenska Mässan drabbats hårt av coronapandemin behöver bolaget nu genomföra ytterligare besparingsåtgärder och har därför meddelat sina anställda om ett nytt varsel på 100 personer, utöver de 325 som redan blivit uppsagda i det varsel som las i mars.

– Det är oerhört sorgligt att behöva göra fler nerdragningar då medarbetarna är vår absolut främsta tillgång. Men vi befinner oss i en situation som ingen hade kunnat förutspå omfattningen av och vi behöver anpassa kostnaderna efter den verklighet vi, liksom hela besöksnäringen, befinner oss i, säger Carin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094