23948sdkhjf

Volvo investerar i delade transporter

Volvos dotterbolag Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Flock Freight som samlar ihop mindre laster från olika aktörer för att fylla tomma lastutrymmen. Med hjälp av algoritmer sätter företaget ihop dellaster till en komplett last som eliminerar terminaler och omlastningshubbar.

Teknikföretaget Flock Fright, baserat i Kalifornien, har som affärsidé att möjliggöra effektivare transporter av dellaster som inte fyller en hel lastbil. Genom att undvika omlastningshubbar reducerar företaget antalet mellanhänder och gör det möjligt för transportörer att fylla upp oanvänt lastutrymme i sina lastbilar. Delade transporter eliminerar behovet av terminaler och ska minska de godsrelaterade koldioxidutsläppen.

Volvo Group Venture Capitals roll är att göra investeringar för att underlätta skapandet av nya tjänster och lösningar samt att stödja samarbete mellan startupbolag och Volvokoncernen.

– Vi letar efter start-ups som tittar framåt och som med hjälp av teknik transformerar transportindustrin. Vi tror att Flock Freights affärsmodell och teknologi kommer att spela en stor roll i framtidens godstransporter, säger Martin Witt, vice president och ansvarig chef för Volvo Group Venture Capital.

Dan Tram, chef för investeringar på Volvo Group Venture Capital, tillägger:

– Flock Freight kan förse Volvokoncernen med insikter i hur man optimerar godstransporter. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder ytterligare tjänster, säger Dan.

Baserat på trenderna som formar framtidens transporter och Volvokoncernens strategiska prioriteringar, fokuserar Volvo Group Venture Capital idag på logistiktjänster, elektrifiering och smarta lösningar för bygg- och anläggningsindustrin. Omfattningen är global med fokus på Europa och Nordamerika.

Transaktionen har ingen betydande påverkan på Volvokoncernens resultat eller finansiella ställning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141