23948sdkhjf

15 anställs till Schneider Electric i Lund

Energispecialisten Schneider Electric utökar nu satsningen på sitt globala innovationscentrum i Lund genom att rekrytera 15 nya medarbetare till centrumet. Detta för att komplettera befintlig forskning inom automationslösningar för digitala byggnader.

– Det är en otroligt glad nyhet att vi får fortsatt förtroende och kan utöka centrumet för forskning och utveckling här i Lund, säger Henrik Nilsson, global vice president för forskning och utveckling på Schneider Electric.

Schneider Electric har sedan 2017 haft sitt innovationscentrum i Lund som utgångspunkt för forskning och utveckling inom digitala och uppkopplade byggnader, med fokus på att skapa energieffektiva och säkra byggnader med god komfort. Nu utökas innovationscentrumet med forskning och utveckling inom området brand och säkerhet, en verksamhet som tidigare bedrivits i Finland.

Totalt kommer det nya teamet inom brand och säkerhet i Lund bestå av 25 personer, varav 15 personer – med bakgrund inom forskning och utveckling, produkthantering och produktsupport – ska nyrekryteras.

Schneider Electrics erbjudande inom digitala byggnader täcker in alla centrala delar i byggnadens ekosystem – byggnadsautomation, energihantering, säkerhet och branddetektering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078