23948sdkhjf

Volvo Lastvagnar levererar nio FMX till Swedavia

Swedavia har under hösten tagit nio stycken Volvo FMX tridem 8X4 i drift. Lastbilarna används bland annat vid flygplatserna Arlanda och Landvetter Airport, och är byggda för att vara så flexibla som möjligt och kunna hantera olika sorters utrustning.

Swedavia är helägt av svenska staten och har i uppdrag att äga, driva och utveckla basutbudet för de tio statliga flygplatserna från Kiruna Airport i norr till Malmö Airport i söder.

Under hösten har Swedavia reinvesterat och ersatt äldre fordon med nio stycken Volvo FMX med specialutrustning anpassad efter Swedavias behov. I samband med leveransen gjordes en veckas utbildningsinsats för personal från flygplatserna.

– Vi på Volvo Lastvagnar har ansvarat för helhetslösningen vid denna upphandling och vi hade ett riktigt bra samarbete med underleverantörerna. För oss, precis som för Swedavia, är också säkerhet och hänsyn till miljön alltid med i allt det vi gör, och vi är glada över att ha kunnat stötta Swedavia i den här affären, säger Anders Gustavsson, ansvarig för direktförsäljning på Volvo Lastvagnar Sverige.

Yvonne Björnström, chef Swedavia Fordon, tillägger:

– Det är viktigt för oss att ha hög tillgänglighet på våra maskiner och fordon för att klara en hållbar daglig drift av flygplatserna. Swedavia har därför höga krav när det gäller tillgång till serviceverkstäder och bra reservdelar men vi vill också ha fordon med en modern arbetsmiljö för våra förare. Lastbilarna och utrustningen ska vara användarvänliga och bidra till att skapa en hållbar flygplatsdrift där hänsyn till miljön också är betydelsefull.

FMX-lastbilarna är påbyggda med lastväxlare för att skapa flexibilitet att klara olika uppgifter med färre fordon. Joab har levererat lastväxlarna. Utöver lastbilarna ingår även åtta GPS-uppkopplade spridare i affären, fyra renodlade kemikaliespridare och fyra kombispridare. Spridarna är tillverkade av Dammann och har levererats av Överaasen som är generalagent i Norden, och enligt Volvo är det första gången den här typen av avancerad utrustning levereras till en svensk flygplats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094