23948sdkhjf

Automatiserad skjutstativtruck ska nå högre

Trucktillverkaren Linde material handling siktar högt med en ny truck.

De kallar den automatiserade skjutstativtrucken för Linde R-MATIC. Den har en lyfthöjd på upp till 11,25 meter och lastkapacitet på 1,6 ton. Tack vare en smal konstruktion ska trucken kunna arbeta i gångar så smala som 2,9 meter.

Med hjälp av ett geonavigationssystem styr den genom lagret och tar emot transportorder direkt från lagerhanterings- eller affärssystemet via en central kontrollenheten.

Trucken är utrustad med fyra olika säkerhetslasrar som är integrerade i truckens chassi. Tillsammans bildar de ett 360-graders säkerhetsfält som konstant ska skanna av omgivningen och söker efter hinder. Som standard ingår stödsystemet Dynamic mast control som ska jämna ut stativets rörelser samt Linde bluespot som ska varna gående när en truck närmar sig. 

Den har en 3D-kamera som ska läsa av pallens mått och identifiera pallplatsen i ställaget och justera gafflarna därefter.

Trucken och dess tillhörande system ska kunna installeras som en självständig enhet. Det innebär att den automatiserade trucken ska kunna arbeta helt fristående utan koppling till verksamhetens IT-system.

Arbetsuppgifterna ska istället sättas igång manuellt på truckens pekskärm. Operatören ska samtidigt när som helst kunna använda den som en manuell truck genom en knapptryckning.

R-MATIC är utrustad med snabbladdande batterier och ska ta sig till laddstationen - helt på egen hand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.071