23948sdkhjf

Dubbelförvärv för företagsgruppen

Företagsgruppen Kamic group har förvärvat dubbelt upp.

Det handlar nämligen om samtliga aktier både i Eltecno i Vellinge som är helhetsleverantör av lösningar inom kapslad elteknik och systerbolaget Electro inpower.

Eltecno grundades 1993 av Håkan Nilsson och Magnus Fritiofsson. Electro inpower förvärvades 2012 och säljer elektriska komponenter till såväl Eltecno som externa kunder. Tillsammans har bolagen cirka 60 anställda och en årlig försäljning på cirka 80 miljoner kronor. Bolagen opererar från Vellinge, strax söder om Malmö.

Både vd Håkan Nilsson och Key account manager Magnus Fritiofsson är alltjämt aktiva i bolagen. 

Håkan Nilsson kommer att leda bolagen som blir en del av Kamic groups affärsområde Installation. 

- Det känns mycket bra att komma in i Kamic-familjen och få tillgång till strukturell support och den samlade kunskap och de kontakter som finns inom gruppen. Med detta i ryggen känns det mycket inspirerande att få arbeta för att Eltecno och Electro inpower ska bli ännu bättre för våra kunder, leverantörer och anställda, säger han.

- Efter ett antal förvärv inom kapslad elteknik i Norge är vi mycket nöjda över att nu få ett rejält fotfäste inom detta spännande område också i Sverige. Eltecnos historia är präglad av innovationer och smarta lösningar som har mottagits mycket väl av kunderna, som ofta är större elinstallatörer och byggföretag, och Eltecno har därigenom byggt upp ett starkt renommé bland dessa aktörer. Vi ser fram mot att som ägare kunna bidra till Eltecnos fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.066