23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på metallslang

Hydroscand har fått ett förlängt certifikat avseende tillverkning och montage av metallslang, metallkompensatorer och rörkonstruktioner.

På Hydroscands enhet för produktion av specialslang, Special Hoses i Motala, arbetar platschef Rickard Öreteg tillsammans med sitt team på 13 medarbetare. De producerar metallslang med avancerad svetsteknik.

Nyligen genomfördes en extern revision. Den resulterade i ett förlängt ISO-3834-2 certifikat. 

- Detta är en viktig kvalitetsstämpel för oss, framförallt för själva tillverkningen där svetsningen utförs. Men det visar också att vi hanterar leverantörsbedömningar, material och dokumentation på ett föredömligt sätt. Revisionerna är viktiga för att ständigt följa upp kvalitetsarbetet och förbättra verksamheten, säger Rickard Öreteg.

Ungefär hur ofta gör ni externa revisioner?

- Vi genomför externa revisioner en gång per år. Mellan de externa revisionerna genomförs även en intern revision, berättar Mikaela Fenner Alsin som är kommunikationschef på Hydroscand för Verkstäderna.

Hydroscands svetsare utför TIG-svetsning på rostfritt stål, svart stål och aluminium. Utöver detta hanterar företaget beställningar som innefattar lödning, exempelvis koppar som ska lödas mot metall.

- Det är viktigt att vi har en bra process för hela kvalitetsarbetet, då olika certifikat är viktiga för olika kunder. Speciellt nu när vi samtidigt ser en tydlig ökning i efterfrågan av metallslang. Vi är väldigt glada att vi trots rådande pandemi ser ett fortsatt ökat intresse för våra produkter, avslutar Rickard Öreteg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.383