23948sdkhjf

Element förvärvar kalibreringsverksamhet

Element metech har förvärvat kalibreringsverksamheten hos Leax quality i Köping. De blir dessutom partners för kalibrering genom ett 5-årigt avtal.

Årets första dag tog Element över den interna kalibreringsverksamheten inklusive externa kalibreringsuppdrag. På sikt kommer verksamheten att integreras med Elements närliggande ackrediterade kalibreringslaboratorium i Arboga.

Leax quality har drivit ett ackrediterat kalibreringslaboratorium i anslutning till huvudkontoret i Köping i 30 år - främst för interna behov men även mot den externa marknaden.

- Vi är väldigt glada att kunna presentera Element som vår kalibreringspartner efter vårt beslut att inte längre bedriva intern kalibreringsverksamhet. Leax kärnverksamhet är att producera avancerade komponenter och delsystem till våra kunder, medan Element metech är experter på kalibrering med över 70 år i branschen. Vår personal inom kalibrering följer med över till Element och kommer att få nya kollegor inom det mättekniska området, och även våra externa kalibreringskunder lämnar vi i mycket goda händer, säger Joacim Blomberg som är Vice president och CTO för Leax group.

Element levererar oberoende mättekniska och materialtekniska tjänster. Verksamheterna i Sverige består av Element metech för mätteknik och kalibrering samt Element materials technology för materialteknik och provning. Företaget har åtta kalibreringslaboratorier och fyra provningslaboratorier i Sverige. Globalt är Element fler än 6 000 medarbetare på cirka 200 laboratorier.

- Vi tackar för förtroendet och välkomnar Leax som kund. Vi hälsar också alla Leax
kalibreringskunder välkomna till Element och önskar kalibreringsteamet hos Leax välkomna till Element-familjen. Element har under årtionden växt kontinuerligt genom långsiktiga partnerskap och även förvärv. Förvärvet av Leax kalibreringsverksamhet tillför ytterligare kapabilitet och kompetens till vårt kalibreringslaboratorium i Arboga, som för bara något år sedan flyttade till nya, utökade lokaler, säger Björn Kullman som är General manager för Elements verksamheter i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062