23948sdkhjf

Volvo bildar nytt affärsområde

Nu bildar Volvokoncernen ett nytt affärsområde med fokus på att accelerera elektrifiering. Det nya affärsområdet Volvo Energy ska stärka Volvos kommersiella hantering av batterier över livscykeln samt kunderbjudandet av laddningsinfrastruktur.

I Volvos nya affärsområde Volvo Energy står elektrifiering och miljön i fokus. Här ska till exempel miljöpåverkan från elektriska och hybridelektriska kommersiella fordon och maskiner minskas, genom att använda batterier ges ett andra liv inom olika användningsområden.

Vi ser ett stort och växande intresse hos många kunder för elektriska fordon och maskiner. Vår ambition är att erbjuda våra kunder de mest konkurrenskraftiga lösningarna när det handlar om elektrifiering, inklusive batterier och laddningsinfrastruktur. Med Volvo Energy tar vi ett helhetsgrepp över hela livscykeln som är bra både för våra kunders affär och för samhället i stort, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvo.

Redan idag omfattar Volvokoncernens erbjudande elektriska fordon och maskiner inom ett stort antal segment, från stadsbussar och soplastbilar till kompaktgrävmaskiner och hjullastare. Utrullningen av ytterligare elektriska fordon och relaterade tjänster ska dessutom under senare delen av året också omfatta tunga lastbilar för regionala transporter och anläggningsarbete.

Volvo Energy blir ett affärsområde med fullt resultatansvar. Det kommer dels att ha en intern roll där det tillhandahåller batterier och laddningslösningar till koncernens övriga affärsområden, och dels en extern roll där det erbjuder använda och renoverade batterier till kunder. Volvo Energy kommer även ha ett koncernansvar för väteinfrastrukturlösningar för bränslecellselektriska fordon.

Med Volvo Energy ökar vi vårt fokus ytterligare på det här viktiga området. Vi ger också fordonsbatterier ett andra liv. Det är både en affärsmöjlighet och ett sätt att bidra till byggandet av den cirkulära ekonomin och det fossilfria samhället, säger Martin.

Det nya affärsområdet kommer att ledas av Joachim Rosenberg som är medlem av Volvos koncernledning och ordförande för UD Trucks. Med start i februari 2021 kommer Joachim Rosenberg att ansvara för arbetet med att bygga upp Volvo Energy, samtidigt som han fortsätter att leda UD Trucks och förbereda överföringen av ägarskapet till Isuzu Motors.

Det nya affärsområdet kommer att rapporteras inom segmentet Lastbilar i koncernens finansiella rapportering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111