23948sdkhjf

Solid avslutning för Atlas Copco

- Det solida finansiella resultat under det fjärde kvartalet och helåret 2020 är en effekt av vårt konstanta fokus på att skapa värde för våra kunder, trots utmaningarna i vår omvärld, säger Mats Rahmström som är vd och koncernchef för Atlas Copco.

Den övergripande efterfrågan på Atlas Copcos produkter och service förbättrades, både jämfört med föregående år och föregående kvartal. 

Orderingången under det fjärde kvartalet ökade till 25 868 miljoner kronor att jämföra med förra årets 25 625 miljoner.

Intäkterna var oförändrade organiskt och uppgick till 25 738 miljoner kronor att jämföra med föregående års 27 319 miljoner.

Rörelseresultatet minskade till 5 373 miljoner kronor. Motsvarande siffra förra året var 5 627 miljoner.

- Jag är stolt över vår organisation där människor har frihet och ansvar att agera, anpassa sig till utmaningar och dra nytta av möjligheter. Organisationen utvecklar ett starkare och mer hållbart kunderbjudande, ökar den globala närvaron både fysiskt och digitalt, samt strävar efter att optimera verksamheten i samtliga delar av bolaget. Jag är också stolt över att vi har gjort stora framsteg när det gäller vårt mål att halvera koldioxidutsläppen till 2030, kommenterar Mats Rahmström.

När det gäller utsikterna på kort sikt, trots att den globala ekonomiska utvecklingen fortsatt är osäker, förväntar sig Atlas Copco att efterfrågan på Gruppens produkter och service kvarstår på nuvarande nivå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078