23948sdkhjf

Inission bygger om – från fyra våningar till en

För att bli mer effektiva och ha kapaciteten att möta nya och befintliga kunders behov i framtiden pågår en omfattande ombyggnation hos Inission Munkfors. Nu moderniseras maskinparken samtidigt som fyra våningar ska bli en.

I höstas började Inission att bygga om sin verksamhet i Munkfors. Tidigare hyrde bolaget fyra våningar i en byggnad men nu ska all verksamhet flyttas ner till ett och samma plan.

Tidigare delade vi ett av planen med en annan hyresgäst, men nu ska vi hyra hela planet själva. Hela grundidén är att vi ska samla alla på ett plan så att vi kan se varandra och få ett bättre flöde. Det är en vision våra ägare har haft länge, berättar Mikael Liljemark, Inission Munkfors inköpschef och ansvarig för flytten, i en intervju med oss.

Den norra delen av fastigheten som Inission nu fått tillgång till har totalrenoverats för att möta bolagets behov, och utöver mer produktionsyta ska också kontor, konferensrum, omklädningsrum och matsal flyttas dit.

Anledningen till ombygget bottnar sig i att Inission vill effektivisera och framtidssäkra sina processer. Detta enligt Inspirit, Inissions egna LEAN-program. Leif Svensson, vd för Inission Munkfors, förklarar:

Det här är en proaktiv aktivitet för att kunna säkerställa en fortsatt tillväxt. Sedan många år tillbaka har Inission Munkfors befunnit sig i en fastighet med fyra våningar. Ur ett flödesperspektiv är det inte optimalt. Genom att samla all kompetens och utrustning på ett plan kommer vi närmare varandra och kan ytterligare ställa om till en mer flödesorienterad verksamhet. Vad det innebär är att vi höjer kapaciteten och kan lättare växa med våra befintliga och nya kunder.

Mikael Liljemark berättar att bygget föväntas vara klart någon gång kring april i år, och i samband med ombyggnationen kommer Inission Munkfors dessutom att investera i ny maskinutrustning för att öka automatiseringsgraden och kvalitén.

Vår maskinpark kommer att uppdateras genom att en av våra ytmonteringsmaskiner ersätts av en ny. Detsamma gäller för en av våra ugnar. Vi gör dessa investeringar för att kunna möta framtida krav på elektroniktillverkning där komponenterna som används blir allt mindre och kräver högre precision på omsmältningsprocessen. Med maskinernas nya programvara underlättas operatörernas arbete samtidigt som vi får säkrare och effektivare tillverkningsprocess, säger produktionschef Christer Olsson.

Även lagret som tidigare lokaliserats till två plan och en extra extern byggnad kommer att få plats på samma plan som resten av verksamheten. Dessutom kommer lagersystemet att struktureras om för att minska plocktider, få mer ordning och reda, optimera lagerutrymmet och ge en mer visuellt behaglig arbetsplats.

Lagrets nya planlösning är resultatet av ett utmärkt samarbete mellan oss som jobbar i lagret och ledningen. Vi har fått ta del av alla förändringsförslag och de har lyssnat på våra idéer. Det nya lagret kommer att underlätta vårt arbete avsevärt och i förlängningen effektivisera hela verksamheten, säger team leader Malin Lundberg.

Mikael Liljemark avslutar:

Det här är verkligen jättekul, och det roligste av allt är att vi har haft så många inblandade som vill åt samma håll. Det här är en laginsats signerat hela Inission och jag är mer än nöjd över hur arbetet fortgår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094